Logo
Што е бонус за загуба?

Што е бонус за загуба?

Бонус за загуба е вид на промоција со која се среќаваат корисниците, особено на веб-локациите за онлајн обложување и казино. Во суштина, тој му нуди на корисникот право да добие процент од нивните нето загуби во одреден период. Ова е карактеристика што сајтовите им ја нудат на своите корисници како форма на утеха или охрабрување. Еве детален преглед за бонусот за загуба:

Бонус за цел на загуба

 1. Лојалност на клиентите: може да помогне да се спречат корисниците да ја напуштат платформата по негативно искуство.
 2. Повеќе поттик за игри: бонусот за загуба може да ги поттикне корисниците да играат повеќе или да останат на платформата.
 3. Балансирање на негативното искуство: може да помогне да се ублажи негативноста што ја доживува корисникот.

Како работи?

 • Ако корисникот доживее нето загуба во одреден временски период (на пример, една недела или еден месец), платформата може да му врати процент од таа загуба на корисникот.
 • На пример, ако страницата нуди 10% бонус за одвраќање и корисникот заработи 100 долари изгубени таа недела, на корисникот ќе му се даде бонус од 10 долари.
 • Овој бонус обично не се дава во вистински пари; Наместо тоа, може да се даде како кредит на страницата или други бонуси што може да се користат за обложување.

Предности

 1. Намалување на ризикот: Способноста на корисникот да врати некои од неговите загуби може да го намали неговиот вкупен ризик.
 2. Поттик: бонусот за загуба може да ги поттикне корисниците да поминуваат повеќе време на платформата.
 3. Повеќе вредност: им овозможува на корисниците да добијат поголема вредност на платформата нудејќи им уште една шанса или пробна можност.

Можни недостатоци и ризици

 1. Може да биде погрешно: бонусот за загуба понекогаш може да ги поттикне корисниците да преземаат повеќе ризици или да депонираат повеќе пари.
 2. Услови за скитници: Овие типови на бонуси обично подлежат на одредени услови за обложување. Ова ги вклучува условите за тоа како може да се искористи бонусот и кога може да се повлече.
 3. Ограничувања: може да има ограничувања за игрите или облозите на кои ќе се користи бонусот.
betnano обложувалница азиска промоција на обложување обложување предвидувања кисело страница за обложување Турција залог на вашиот облог Не можам да пристапам до централниот систем за обложување малку книга само залог Гаранција за облог Гаранција за облог заливите залог Марс про залог Portobet бонус бонус на milanobet ngs тековно најавување sutbet тековно најавување