Logo
Победи побрзо со онлајн играчи

Победи побрзо со онлајн играчи

Масите за казино се места каде што се играат разни игри на маса и тие претставуваат еден од најважните делови на казината. Различните игри на маса бараат различни типови дизајни и правила на маса. Еве некои од популарните игри на маса во казино и карактеристиките на овие табели:

  <тоа>

  Табела за блек џек:

  • Обично е со полукружна форма.
  • Може да собере од 5 до 7 играчи
  • Дилерот стои спроти играчите.
  • Постои одредена област за обложување за секој играч.
  <тоа>

  Покер маса:

  • Има овална форма и обично собира 9 или 10 играчи.
  • Ако нема дилер, картите се делат меѓу играчите по редослед.
  • Може да има верзии на турнири или игри со готовина.
  <тоа>

  Рулет Масаси:

  • Долгата, правоаголна маса обично го има тркалото на рулетот на едниот крај.
  • Играчите се обложуваат на броеви, бои или групи на броеви.
  • Постојат два вида маси: европски и американски рулет.
  <тоа>

  Бакарат маса:

  • Тоа е голема и правоаголна маса.
  • Може да собере до 12 до 14 играчи
  • Играчите се обложуваат на „играч“, „банкар“ или „вратоврска“.
  <тоа>

  Табела за зарове:

  • Голема овална маса.
  • Поради сложената природа на играта, на масата има многу области за обложување.
  • Играчите се обложуваат на исходот од фрлањето коцки.
  <тоа>

  Табела Sic Bo:

  • Обично правоаголна маса.
  • Облозите се прават според можните исходи од фрлањето на коцките.
  • Има многу опции за обложување.

Секоја табела има специфичен распоред и редослед за играта да напредува. Масите обично се покриени со специјална крпа (обично зелена боја, а понекогаш и наречена „филц“) и се поделени на делови за играчите да ги стават своите облози. Масите за казино може да вклучуваат и разни додатоци: фиоки за чипови, поддршка за картички, слот за пари итн. Дилерот ги спроведува правилата на играта и генерално е одговорен да обезбеди играта да продолжи фер и непречено. Игрите на маса во казино се засноваат и на среќа, а понекогаш и на стратегија, и варираат во зависност од видот на играта.

спортско обложување во живо ти си најголем обложување со туѓа кредитна картичка Како да се најавите на er обложување пракса? матрица обложување во живо гледајте натпревар во живо на bet tv обложувајте натпревар во живо jokerbet најавување stan bet shin bet и Осло премиум најавување Ехо ТВ бетлио тв бонус за казина бонус live777