Logo
Како рулетот прави победнички облози?

Како рулетот прави победнички облози?

Шансите за рулет: Основни информации и стратегии

Рулетот е една од најпопуларните игри во казина. Тоа е игра на обложување на кој број ќе слета топката што се врти околу тркалото. Сепак, и покрај едноставноста на играта, длабинското познавање на шансите за рулет и видовите облози може да го збогати искуството на играчот. Во оваа статија, ќе разговараме за основните информации и стратегии за шансите за рулет.

Основни типови и шанси за обложување

Постојат две главни верзии на играта рулет, европска и американска. Европскиот рулет има 37 слотови (0-36), а американскиот рулет има 38 слотови (0, 00-36).

  1. Одлог со еден број: Тоа е облог дека топката ќе слета на одреден број. Односот е 35:1.
  2. Облог со два броја: Тоа е облогот поставен на линијата помеѓу два броја. Односот е 17:1.
  3. Облог со три броеви: Тоа е облог на три броја по ред. Односот е 11:1.
  4. Облог со четири броеви: Ова е облогот поставен на пресекот на четири броеви. Односот е 8:1.
  5. Облог со шест броеви: Тоа е облог на шест броја на два реда. Односот е 5:1.
  6. Црвени/црни, непарни/парни, високи/ниски облози: Шансите за победа во овие облози се 1:1.

Стратегии и совети

  1. Преферирај европски рулет: Слотот „00“ во американскиот рулет ја зголемува предноста на куќата. Затоа, европскиот рулет е поповолен за играчот.
  2. Облози со низок ризик: Облозите со коефициент 1:1 како што се непарни/парни или црвено/црни ги зголемуваат вашите шанси за победа.
  3. Определете го вашиот буџет: Во играта со рулет, многу е важно да не го надминувате буџетот што сте го одредиле. Постои висок ризик од загуба ако го надминете буџетот.
  4. Систем и стратегии: За време на играта може да се користат стратегии за рулет како што се Martingale, Fibonacci и Labouchere. Сепак, не треба да се заборави дека овие системи не носат загарантиран профит.

Заклучок

Иако рулетот е игра заснована на среќа, разбирањето на шансите и стратегиите може да го збогати вашето искуство со игри. Сепак, како и со сите игри на коцкање, од суштинско значење е да се игра одговорно во рулет. Играјте ја играта за забава и знајте како да се откажете кога ќе изгубите. Секогаш држете се до буџетот што сте го одредиле.

ola bet tv Како да разберете доверлива страница за обложување несине во живо обложување кисело Твитер легендарниот облог залог спортски пари Обложувалници кои обезбедуваат преноси во живо проспорт бахис типичен десктоп за најава за обложување betcup натпревар во живо бејзбол облог приватен облог твитер Бахисал тековно најавување sekabet тековно најавување тековно најавување на ladesbet 90 плус тековно најавување 90 плус тековно најавување